"Folk bør ikke glede seg over ekstra skattepenger"

Tusenlapper

De fleste lønnsmottakere og pensjonister fikk skatteoppgjøret sitt i juni. Resten får oppgjøret løpende fra 15. august og fram til 24. oktober. Er du en av de som bevisst betaler for mye skatt for å få igjen ved skatteoppgjøret? Det er ikke nødvendighvis en god løsning.

Rådgiver Hans Olav Sekkeseter i Sticos mener nordmenn ikke bør glede seg over utbetalingen som kommer.

"Å få penger tilbake på skatten betyr at man blir trukket for mye av arbeidsgiver. Hvis man mener at staten er en bedre forvalter av pengene enn det du selv er, så kan jo det være positivt. Men en slik form for sparing gir svært lav rente, og har man for eksempel regninger eller kredittkort man sliter med å betale til forfall, er det jo dumt å «låse inn» egne penger man kunne brukt til å innfri gjeld, sier Sekkeseter som er registrert revisor og autorisert regnskapsfører."

 

Les mer her

Sticos – Vi gir deg trygghet og smarte løsninger